Mijn bedrijf en werkwijze

Mijn bedrijf en werkwijze

Na jaren als aannemer werkzaam te zijn geweest in Nederland, heb ik in 2013 mijn werkterrein verbreed en uiteindelijk verlegd richting Frankrijk/Dordogne/Perigord. Ik richt mij onder andere op onderhoud-, renovatie- en verbouwingswerkzaamheden aan (vakantie)huizen van Nederlanders in de Dordogne/Frankrijk. Ik woon zelf in de buurt van Perigueux en mijn werkterrein beperkt zich tot +/- 1 uur rijden rondom de hoofdstad van dit mooie departement.

Ik richt me vooral op (binnen) renovatie en verbouwing. Nieuwbouw en aanbouw vallen buiten mijn werkterrein. Binnen de Franse context is het goed te benadrukken dat ik wat betreft de binnenrenovatie, met een accent op finale afwerking, allround ben. In Frankrijk is het gangbaar dat voor de  verbouwing van een badkamer een loodgieter, een elektricien, een schilder en een tegelzetter op komen draven. Ik voer al deze werkzaamheden zelf uit en er hoeft dus ook alleen met mij afgestemd te worden. Nederlanders zijn , in Nederland, niet anders gewend, maar lopen er in Frankrijk wel tegenaan dat dit hier anders gaat. Ik merk dat ook Fransen het vaak aantrekkelijk vinden dat ik multidisciplinair werk.

Ik ervaar het als een groot compliment dat ik vaak van klanten meekrijg dat het gewaardeerd wordt dat ik met hen meedenk om zo samen tot goede en originele ‘maatwerk’ oplossingen en ideeën te komen.

Ik ben getrouwd met een Française, ook nog eens een leerkracht en ben zodoende de Franse taal goed machtig. Ik woon nu bijna tien jaar in de Dordogne/Perigord en ben inmiddels goed op de hoogte van de verschillende bedrijven en instanties binnen de bouw en verbouw. Ik heb de afgelopen jaren veel collegae artisan leren kennen met wie ik regelmatig samenwerk binnen projecten of aan wie ik klussen die buiten mijn expertise vallen kan uitbesteden. Ook heb ik inmiddels redelijk wat ervaring met bepaalde bouwprocedures. Ik kan desgewenst helpen met indienen van een ‘déclaration de travaux’.

Neem contact op

Joost Meijer Onderhoud en Renovatie en Verbouw van uw woning in Dordogne/Frankrijk